»
Blog » Imprimarea flexografica a ambalajelor

Imprimarea flexografica a ambalajelor

Flexografia este un procedeu de imprimare rotativ, ce utilizeaza ca mijloc de transfer al cernelii pe suportul de imprimat, prin intermediul cliseelor fotopolimerice. In cadrul industriei tiparului, imprimarea flexografica este domeniul cu una dintre cele mai dinamice dezvoltari.
Creat intial pentru imprimarea ambalajelor de carton, procesul flexografic este in prezent folosit si la imprimarea etichetelor pentru ambalaje: folii, pungi, saci, recipienti etc.
 
Comparativ cu imprimarea offset, procedeul de imprimare flexografica este foarte versatil si implica costuri mai mici, iar clisee flexografice se pot realiza si utiliza pentru orice tip de design.
Datorita costului de productie mai mic si timpului redus de realizare, se pot tipari si tiraje scurte, ceea ce atrage toate categoriile de consumatori.
 
In flexografie se pot folosi efecte speciale, care nu sunt disponibile si in offset: laminare, aplicare de culori speciale, de folie metalica, serigrafiere, lacuire. Tratamentul cu raze UV face posibila apropierea de performanta tipariturii offset.
Materia prima folosita este in rola, la final obtinandu-se imagini tiparite pe un suport in rola, ceea ce face posibila aplicarea cu dispozitive mecanice, chiar cu etichetatoare manuale, foarte accesibile ca pret.
Etichetele imprimate flexografic, de inalta calitate, din hartie sau materialele filmice sunt adecvate folosirii in industria alimentara, industria farmaceutica, industria cosmetica dar si alte domenii, unde imaginea produsului ocupa un loc foarte important.

Avantajele imprimarii flexografice

  • Timp scurt de realizare a produsului finit
  • Productivitate ridicata datorita vitezelor mari de imprimare
  • Calitate ridicata a imprimarii, asociata cu un pret exceptional
  • Tiparire pe o varietate de suporturi (hartie, aluminiu, folii plastic si derivati)
  • Posibilitate de finisaje prin diverse metode, in functie de cerintele clientului.
Cu ajutorul imprimarii flexografice, ambalajele marfurilor dvs. vor avea un aspect placut si competivitate pe piata de profil.
Plastinvest s-a remarcat pe piata productiei ambalajelor imprimate ca un furnizor de calitate, atat la nivel national cat si pe plan international, obtinand produse finite printr-o gama complexa si bogata de procede tehnice si tehnologice.